Radiatoraanbiedingen vraag en antwoord

Hieronder staan enkele veelgestelde vragen over radiatoren. Bij het klikken op de betreffende vraag komt het antwoord er vanzelf onder te staan.

veel gestelde vragen

Staat uw vraag er niet tussen? Dan kunnen wij uw vraag ook per email beantwoorden.

Wat is het verschil tussen de Thermrad Super-8 Compact en de Thermrad Compact-4 Plus?
De Thermrad compact-4 plus radiatoren zijn voorzien van zijaansluitingen (2 links en 2 rechts). Thermrad super-8 compact zijn ook voorzien van deze zijaansluitingen en nog extra 2 rechtsonder en 2 midden-onder aansluitingen.
Verkopen jullie ook lage temperatuur radiatoren?
Radiatoraanbiedingen heeft een mooie uitgebreide collectie lage temperatuur radiatoren Bekijk alle LTV radiatoren
Verkopen jullie ook elektrische radiatoren?
Radiatoraanbiedingen heeft een hele mooie collectie elektrische radiatoren van de beste merken in het assortiment Bekijk onze elektrische radiatoren
Waar staan de radiator types (11,21,22,etc) voor?
Een type radiator wordt aangegeven met een code van 2 cijfers, zoals type 11, type 20, type 21, type 22 en type 33. Het eerste cijfer geeft het aantal platen weer en het tweede cijfer het aantal convectoren. Meer informatie
Wat wordt er aan toebehoren meegeleverd met de Thermrad paneelradiatoren?
  • Houtdraadbouten
  • Pluggen
  • Ontluchting-, blind- en aftapstoppen
  • Omkasting
  • Ophangbeugels

Bij de raamradiator (200mm hoog) worden geen ophangbeugels, houtdraadbouten en pluggen meegeleverd.

Wat zijn de bezorgkosten?

Bestellingen binnen Nederland worden gratis verzonden vanaf € 100,-. Bij verzending naar België wordt € 50,00 verzendkosten in rekening gebracht.

Tevens bieden wij de verzendwijze "Snelservice". Wanneer u op een werkdag voor 16.00 bestelt wordt uw bestelling direct in behandeling genomen voor levering op de volgende werkdag. De verzendwijze "Snelservice" is alleen beschikbaar voor zendingen binnen Nederland.

Kan ik mijn bestelling afhalen?

Radiatoren kunnen niet worden afgehaald. Alle radiatoren worden rechtstreeks vanuit de groothandel geleverd.

Heb ik garantie op de radiatoren?

Wij leveren al onze producten onder 100% volledige Nederlandse fabrieksgarantie.

Onze garantie termijnen lopen afhankelijk van het type product op tot maar liefst 15 jaar. De minimale garantie termijn op onze radiatoren is al 5 jaar. Echter de meeste door ons geleverde radiatoren zijn standaard al voorzien van 10 jaar garantie op lak en waterdichtheid.

Krijg ik een garantiebewijs?

De door u verstuurde bestelling, is uw garantiebewijs. Om gebruik te maken van onze service & garantie moet u altijd beschikken over deze originele e-mail bestelling.

Kan ik zelf een afleverdatum kiezen?

Tijdens de bestelling komt u een kalender tegen waarop de gewenste afleverdatum kan worden aangegeven.

Wat is een Thermostatische insert M30?

Een thermostatische insert M30 is een hulpmiddel welke in de radiator wordt geplaatst zodat de kraan er direct op gemonteerd kan worden.

Hoeveel vermogen moet mijn radiator hebben?

Op onze site onder het blokje capaciteitsberekening kunt u zelf uitrekenen hoeveel watt u benodigd bent voor de te verwarmen ruimte.
Afhankelijk van aantal watt en ruimte bepaalt u maat en type.

Welke afstand moet een radiator hebben t.o.v. de vloer?

De minimale ruimte t.o.v. de vloer bedraagt 10 cm. Dit is nodig omdat zo voldoende lucht kan circuleren. Houd er overigens rekening mee dat eventuele ruimte ook handig is bij de schoonmaak.

Welke afstand moet een radiator hebben t.o.v. de muur en de vensterbank?

De afstand tussen de radiator en de muur wordt bepaald door de ophangconsole. Kijk voor de betreffende afstand bij de specificaties van het product. Tussen de vensterbank en radiator moet een ruimte zitten van minimaal 5 cm. Dit is nodig, omdat er op die manier voldoende lucht kan circuleren.

Hoe sluit ik een radiator aan?

De volgende handleiding geldt niet voor elke radiator.

  • De radiator moet eerst op de muur worden bevestigd met beugels. Aan de onderkant moet tenminste 10 cm vrij worden gehouden en van de wand 5 cm. Dit is nodig voor een betere luchtcirculatie.
  • Hang daarna de radiator in de beugels. Het ontluchtingsventiel moet zo ingesteld worden dat dit op het hoogste punt zit. Probeer het ontluchtingsventiel niet zichtbaar te maken, zo kan alle lucht eruit bij het ontluchten.
  • Bevestig de ontluchtingskraan, deze is inmiddels voorzien van een teflon afdichting.
  • Nu kunnen de kraan en de afvoerverbinding worden bevestigd op de radiator. Deze keer moet ook het schroefdraad in tegengestelde richting met teflontape omwikkeld worden om geen lekkage te krijgen.
  • Maak aftakking van de ringleiding naar de radiator. Neem hierbij de kortste weg met zo min mogelijk bochten. Ook deze leiding moet worden bevestigd met beugels aan de muur. De maximale afstand van de beugels bedraagt 1,2 meter.
  • Bevestig met behulp van knelfittingen de aanvoer en afvoer aan de verwarming. Draai de moer stevig vast en plaats de knelring over de leiding.
  • Als alles correct aangesloten is, kunt u nu het systeem met water vullen. U kunt dit beter niet alleen doen.
  • Als de ketel een drukmeter van 1,5 tot 2 bar aangeeft, moet u de watertoevoer te sluiten.
  • Ontlucht nu de radiatoren.
  • Als de drukmeter nu niet meer een druk van 1,5 tot 2 bar aangeeft, dient u de radiator nog een keer bij te vullen en het systeem te ontluchten.
  • Nu kunnen de plekken waar de leiding door de muur komt worden afgewerkt met een kunststof rozet.
  • Zijn de prijzen op de website inclusief of exclusief BTW?

    Alle prijzen zijn inclusief BTW.

    Hoe werkt een radiator?

    In pakweg 85 % van alle gevallen worden de huizen verwarmd door de u welbekende radiatoren. Deze radiatoren zorgen in huis voor een luchtcirculatie, dat wil zeggen: Koele lucht stroomt van onder de radiator naar boven langs de warme radiator, die de lucht opwarmt en verder transporteert richting het plafond. Daar de radiatoren meestal onder de ramen geplaatst zijn, zorgt de ‘kouval’ van de ruiten ervoor, dat de warme lucht daar niet blijft hangen, maar in de richting van het midden van de kamer gestuurd wordt. Daar koelt de verwarmde lucht af en zakt weer naar beneden toe. Vervolgens beweegt de afgekoelde lucht zich weer richting de radiator en het opwarmproces begint opnieuw.

    Het onderste gedeelte van de radiator blijft koud, wat is er aan de hand?

    De gewenste kamertemperatuur is bijna bereikt en de radiatorthermostaat laat daarom maar een beperkte hoeveelheid water door de radiator stromen. Dit water koelt snel af waardoor de radiator nog maar voor een deel warm wordt. Een constante maar slechts deels verwarmde radiator is beter voor het comfort dan een afwisselend hete en dan weer koude radiator. Bovendien is dit zeer gunstig voor de energiebesparing. Het warme cv-water wordt zo ver afgekoeld dat het met een heel lage temperatuur naar de cv-ketel wordt teruggevoerd. Hoe lager de retourtemperatuur hoe hoger het effect van een HR (Hoog Rendement) ketel. Om de thermostaat te testen, kan de thermostaat verder geopend door een hogere temperatuur in te stellen. De radiator zou nu warmer moeten worden. Als dit niet het geval is, dan is er een probleem met de installatie, en kan het beste de hulp van een installateur ingeroepen worden.

    Het bovenste gedeelte van de radiator blijft koud, wat is er aan de hand?

    De centrale verwarming zou alleen water moeten bevatten. In de praktijk komt er echter in de meeste gevallen heel langzaam lucht in de installatie terecht. Lucht is lichter dan water en trekt daarom naar boven. Als er lucht in een radiator zit betekent dit dat er daar zich geen warm water kan bevinden en er dus geen of onvoldoende warmte kan worden afgeven. Het bovenste gedeelte van de radiator blijft dan koud. Om dit probleem op te lossen dient de radiator, en eigenlijk de gehele cv-installatie, te worden ontlucht en indien nodig te worden bijgevuld.